به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام و المسلمین حمید پارسانیا، امروز در مراسم تجلیل از اساتید موسسه آموزش عالي حوزوي امام رضا(ع) قم، طی سخنانی با تبیین شخصیت علمی استاد شهید مطهری، اظهار داشت: این عالم ربانی به معنای واقعی کلمه، عالم به زمانه بود و در کوران های علمی کشور که مکتب اسلام مورد هجمه مکاتب مختلف بود، شجاعانه ورود کرده و به دفاع از کیان اسلام پرداخت.
این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به رشادت های علمی شهید مطهری برای بقاء اسلام، افزود: استاد مطهری دارای دیدی بسیار نافذ بود و همواره به افق های دور دست می اندیشید که این ویژگی ایشان باعث شد تا در برهه ای بنا به تشخیص، حوزه علمیه قم را ترک و به تهران عزیمت نماید.
رئیس شورای تخصصی حوزوی شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: در زمان عزیمت ایشان به تهران، حوزه علمیه این شهر دارای چهره های نامی و استوانه های قوی دینی بود و ظرفیت های خوبی داشت، اما باید بررسی کرد که چرا علی رغم وجود این افراد نامدار سخنان و آثار شهید مطهری به سرعت در جامعه آن زمان نفوذ کرده و چنین ماندگار شد؟
وی تصریح کرد: در زمانی که علوم عقلی و نقلی مکتب اسلام آرام آرام رو به نابودی و انزوا می رفت، شهید مطهری با تلاش های خود در حوزه و به خصوص دانشگاه ها به احیای مجدد آن پرداخت، اما متاسفانه بعد از ایشان دیگر نتوانستیم این روند انتقال مفاهیم را شاهد باشیم.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ابرازداشت: مسیری که در آن زمان علوم عقلی علی رغم وجود استوانه ها ی قوی علمی در تهران سپری می کرد، فقه ما را نیز مورد تهدید قرار داده بود، ولی شهید مطهری در همین بحران ها، ظرفیت حکمت اسلامی را در مواجه با جریان های معرفتی غرب که مقداری هم به نظام معرفتی ما آسیب وارد کرده بود، فعال کرد.
معاون آموزشی مجمع عالی حکمت اسلامی بیان داشت، امام خمینی(ره) به همراه شهید مطهری پا در مسیری گذاشتند که در نهایت آن احیای عملی و نظری فقه شیعه بود.
حجت الاسلام والمسلمین پارسانیا با تاکید بر این که شهید مطهری با تلاش ها و آثار علمی فاخر خود در نشر آموزه های مکتب اهل بیت(ع)، خدمات زیادی برای دین اسلام انجام داد، گفت: آثارایشان که یادگارهای سترگ این عالم ربانی است، ظرفیت های فرهنگی ما را فعال کرد؛ آثار این استاد شهید به قدری دارای غنا و استواری است که مطالعه آنها همانند مطالعه تاریخ یک سیرعلمی و دینی است.